Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Soma madenci aileleri Burhaniye'de

Soma madenci aileleri Burhaniye

Burhaniye Belediyesi, Soma Kültür ve Dayanışma Derneğinin Soma'da yaşanan maden kazasında yaşamını yitiren maden işçilerinin ailelerinin yer aldığı 50 kişilik...

Burhaniye Belediyesi, Soma Kültür ve Dayanışma Derneğinin Soma’da yaşanan maden kazasında yaşamını yitiren maden işçilerinin ailelerinin yer aldığı 50 kişilik bir gurubu misafir edip, Burhaniye’nin Ören Mahallesindeki Keskin Otel’de konuk etti.
Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan madende 5 ay önce yaşanan ve 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği faciadan sonra Soma Kültür ve Dayanışma Derneği Sosyal Sorumluluk Projesini hayata geçirdi.
Manisa’nın Soma ilçesinde 5 ay önce yaşanan ve 301 maden işçisinin yaşamını yitiren maden işçisi ailelerinin yer aldığı 50 kişilik bir grupla değişik bölgelere gezi düzenlediklerini söyleyen Soma Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İrfan Atik, “Ailelerimiz için maddi olarak birçok yardım geldi. Ancak psikolojik olarak ta ailelerimizin yanında olmamız gerekiyordu. Bu düzenlenen geziyle de bir nebzede olsa ailelerimizin üzüntülerini hafifletmeye çalışıyoruz” dedi.
Olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten, acılı ailelere sabır ve sağlıklı yaşam dileyen Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, “Yaşanan elim kaza ile hepimiz en az sizler kadar üzüldük. Canımız en az sizin kadar yandı. Tabi ki ‘Ateş Düştüğü Yeri Yakarmış’ ama biz istiyoruz ki her daim sizin yanınızda olalım. Sizlerin acılarını dindirmek için her türlü yardıma hazırız” diye konuştu.
Soma’dan gelen madenci ailelerine gösterilen misafirperverlikten mutlu olduklarını açıklayan ve gösterilen sıcak ilgi nedeniyle Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal teşekkür eden Soma Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İrfan Atik, Başkan Uysal’a ‘Madenci Heykeli’ hediye etti.
Başkan Uysal’da, misafir ettikleri Somalı maden işçisi ailelere Burhaniye’ye özgü zeytin ve zeytinyağının bulunduğu çeşitli hediyeler verdi.



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false